Çaycuma'da Alengirli İşler

Zonguldak'tan adeta kovulan MAKZON'un Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen AKP Çaycuma Belediye Başkan Aday Adayı Bünyamin Bostancı'nın henüz imarı bile olmayan bir arazide küçük sanayi sitesi kuracaklarını açıklayıp vatandaşları toplantıya çağırması kafaları karıştırdı.

AKP’nin Çaycuma Belediye Başkanı Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Bünyamin Bostancı’nın, sosyal medya adresinde yaptığı paylaşım kafaları karıştırdı. Bostancı yaptığı paylaşımda, “Başkanı olduğum Esnaf Odası ve Ticaret Odası ortaklı S.S. Çaycuma Vizyon Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni söz verdiğimiz gibi kurmuş olup, Çaycuma’daki ilk genel kuruluna ve bilgilendirme toplantısına, ön kayıt yaptıran ve kayıt olmak isteyen tüm esnaf ve sanayici arkadaşları, yarın, salı 30.01.2024 de, saat 16.00 da Paflagonya Düğün Salonu’na (Köprübaşı Çaycuma) bekliyoruz. Çaycuma’mıza hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

MAKZON’UN ADI VİZYON MU OLDU?
Paylaşımında, Filyos Irmağı’nın iki kenarında karşılıklı olarak kurulmuş bir sanayi sitesinin vaziyet planını da yayımlayan Bostancı’nın “Vizyon” adıyla tanıttığı sanayi sitesi kooperatifinin, kamuoyunda MAKZON adıyla bilinen ve Zonguldak’tan adeta kovulan, Zonguldak Maden Makineleri Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi olduğu ortaya çıktı. 

BAŞKAN CANER UZUN GİTTİ, YERİNE BÜNYAMİN BOSTANCI GELDİ
Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin 19 Eylül 2023 tarihli sayısında, Zonguldak Ticaret Sicili Müdürlüğü’nce yayımlanan ilana göre, MAKZON’un Yönetim Kurulu Başkanı Caner Uzun görevinden alınarak yerine Bünyamin Bostancı getirildi. Uzun’la birlikte Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu ve Mustafa Yıldırım yeni yönetim kurulunda yer alırken, Karbomet şirketinin yöneticisi Bahattin Kurnaz ise yönetimden ayrıldı.

METİN DEMİR DENETÇİ OLARAK YER ALDI
Yayımlanan ilanda, şirketin denetçilerinin de değiştiği, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ile Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’un yeni denetçi olarak görevlendirildiği de yer aldı.

ARAZİNİN İMAR PLANI YOK
Öte yandan, Bostancı’nın kurmayı planladığı sözde küçük sanayi sitesinin, halihazır planını yayınladığı arazinin henüz imar planının bile olmadığı, kayıtlarda, devletin mülkiyetindeki taşınmazları anlatan “hali arazi” olarak göründüğü öğrenildi. 

BOSTANCI’NIN SEÇİM ÇALIŞMASI MI?
AKP’nin Çaycuma Belediye Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Bostancı’nın, arazideki onca belirsizliğe rağmen, her şey olmuş bitmiş gibi paylaşım yaparak insanları kooperatife üye olmaya çağırması, “Seçim çalışmalarına erken başladı” yorumlarının yapılmasına da neden oldu.

METİN DEMİR’İN İŞLEVİ NE?
Kooperatifin yönetiminde Çaycuma Esnaf Odası ile Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasının da yer alması soru işretleri yaratırken, denetçilik görevi üstlenen Metin Demir’in işlevi de tartışma konusu oldu. Demir’in daha önceki kooperatif deneyimlerini bilen çevreler, olayı, “Zonguldak’ta büyük direnişle karşılanan Demir, orada başaramayınca gözünü Çaycuma’ya göz dikti.” şeklinde yorumladı.

BOSTANCI NEDEN YENİ BİR KOOPERATİF KURMADI?
Kamuoyunda onca tartışma konusu olan ve bir dönem Zonguldak siyasetinin esaslı malzemesi olarak gündeme çıkan MAKZON’da, geçtiğimiz eylül ayında yaşanan gelişmelerin kamuoyundan gizlenmesi soruları daha da çoğaltırken, Bostancı’nın yeni bir kooperatif kurmak varken, en başından şaibeli bir işe girmesi, başkan adaylığına neden bu kadar hevesli olduğunun işaretini de verdi.

çaycuma alengirli işler bünyamin bostancı makzon Makzon Projesi