Burnunuzdan fitil fitil getirecek!

25.26.27. Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, emeklilere böyle seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak eski Milletvekili Ünal Demirtaş, en düşük emekli maaşına yapılan zam oranını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve yandaşlarının zenginleşirken, emeklilere ise açlık ve sefaleti reva gördüklerini ifade eden Demirtaş, “Bu günler daha iyi günler. Burnunuzdan fitil fitil getirecek” dedi.

İşte Demirtaş’ın o açıklaması;

“Erdoğan yani Cumhur İttifakı yine emekliyi enflasyona ezdirdi…TUİK’e göre enflasyon %64.8, ENAG’a göre enflasyon % 127.2…. Memur emeklisine % 49,2, İşçi emeklisine 42.6,…. En düşük emekli maaşı 10.000- Tl…. Bozdurup, bozdurup harcayın… Saray rejimi yani Erdoğan ve yandaşları zenginleşirken, emekliler ise açlık ve sefaleti reva gördüler. Çünkü bir kısım emekliler sefalet içinde yaşamalarına rağmen, hala Erdoğan’a verdikleri 1 oyla vatanı kurtardıklarını zannediyorlar, hala uyanmadılar. Oysa gerçek çok farklı, bu günler daha iyi günler. Belediye seçimlerinden sonra emeklileri ve dar gelirlileri çok daha zor günler bekliyor. Erdoğan emeklilerin burnundan fitil fitil getirecek. Emekliler, dar gelirliler benden söylemesi…”

Recep Tayyip Erdoğan Ünal Demirtaş CHP emekli en düşük iyi günler fitil fitil getirecek açlık sefalet Zonguldak