Bu derenin sahibi yok mu?

Çevresinde Çaycuma OSB ve OYKA Kağıt Fabrikası bulunan Perşembe Deresi, etrafa pis kokular yayıp, kapkara bir renkle Filyos Irmağı'na akıyor.

Filyos Irmağı’na akan Perşembe Deresi’nin kirliliği hiç bitmiyor. Son günlerde kirlilik yükü iyice artan dere, etrafa son derece pis kokular da yayıyor. Çevresinde Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi ve Perşembe beldesi ile OYKA Kâğıt Fabrikası bulunan dere, OYKA’nın önüne simsiyah şekilde geliyor. OYKA’dan deşarj edile suların da kapkara olduğu dere, bir de buradan aldığı kirliliği Filyos Irmağı’na taşıyor.

 

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ BİR TÜRLÜ HAREKETE GEÇMİYOR

Defalarca gazetelere konu olduğu, pek çok yurttaşın sosyal medyadan şikâyette bulunduğu halde, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin bir türlü harekete geçmemesi, fabrikaların, dereyi, babalarının çöplüğü gibi kullanmasına neden oluyor. 

 

VATANDAŞLAR: “RESMEN LAĞIMIN İÇİNDE YAŞIYORUZ”

Derenin etrafında yaşayıp Özgür Halkın Sesi ihbar hattına ulaşan vatandaşlar, “Resmen lağımın içinde yaşıyoruz. Dere açık lağım gibi akıyor. Bunu herkes gördüğü halde kimse harekete geçmiyor. Vatandaşın da, derelerin de sahibi yok. Böyle bir rezalet olamaz.” diyor.

dere sahibi yok mu Çaycuma OSB OYKA Kağıt Fabrikası Perşembe Deresi pis koku Filyos Irmağı lağım Özgür Halkın Sesi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü babalarının çöplüğü Çaycuma Zonguldak