"BİZDE KESİNLİKLE SİYASET VE MADDİYAT YOK"

Mahmut Efendi tarikatına bağlı İmam Muhammed Masum Efendi kolunun müridleri bugün Zonguldak'a gelerek kendilerince Allahı'n emirleri ve yasaklarına insanlara anlattılar.

Kendilerini ‘Tebliğiciler’ olarak tanımlayan dört tarikat üyesi Gazipaşa Caddesi boyunca gezerek esnaflara ve karşılaştıkları vatandaşlara dini telkinlerde bulundular.

Özgür Halkın Sesi’nden Mustafa Özdemir’e konuşan tarikat üyesi Yavuz Selim Demir,  Allah‘ın emir ve yasaklarını hatırlatmak için Zonguldak’a geldiklerini kesinlikle siyaset ve maddi bir beklentileri olmadığını belirterek, “Masum Efendi'nin hayatında siyaset kesinlikle yoktur. Çünkü siyasetle hiçbir şey düzelmez” dedi. 
Son dönemde televizyonlarda çok tartışılan Kızıl Goncalar isimli diziyle ilgili tartışmaları  ve neden bu kadar çok tarikat olduğunu da sorduğumuz tarikat mensubu Yavuz Selim Demir,  “Evet duyuyorum. Her kesimde algılar olabiliyor. Din ya da laiklik, ilmi kesimde de istismar olabiliyor. Kuran rehberimiz. Bütün cemaatler Kızılelma yani Kurana göre hareket eder ama maksat aynıdır” şeklinde konuştu. 
Gazipaşa Caddesinde cübbe ve sarıklarıyla dolaşan 4 tarikat üyesi daha sonra meraklı bakışlar arasında kalabalığa karıştı.

Mahmut Efendi tarikatı İmam Muhammed Masum Efendi müridler kızıl goncalar kızılelma Yavuz Selim Demir cemaat gazipaşa caddesi tebliğciler zonguldak zonguldak haberleri