BİR ŞEHRİN RİTMİ 

Emek şehri Zonguldak'da beş duyumuz yüreğimizin ritmini normalin üstünde bir nabız atışına dürtülerken, sanatlar arası yakınlık bize geniş olanaklar sunuyor.

"İki katlı şehir"in alt katında varagel, üst katında merdiven basamaklarında adımlarken duyumsadığımız ritim bizi hep güçlü kılmıştır. Bir vardiya borusu, gemi düdüğü veya bir şemendiferin "çuf çuf" sesi ritmimizi daha da yükseltmiş, dilimizde bir şiir veya bir şarkı ile içimizdeki coşkunun doruk noktalara çıktığı anlar olmuştur.
"Bir Şehrin Ritmi" Fahri Bozbaş'ın "Kömür Karası Müzik Grubu" için bestelediği şarkılardan bir seçki ile "İki Katlı Şehir"i anlatan müzikli bir oyun. Hayatı ve insanı anlatan, yeni heyecanlar için sahne ışıltısı yaratan tek perdelik oyun, Bozbaş'ın prototip olarak yarattığı  "Göçük Mehmet"den sonra sahneye koyduğu üçüncü müzikli oyunu. Daha önce "Madenkeş Aileler" ve "Bir İşçinin Karar Sesi FA" adlı oyunlarla seyirci ile buluşan Bozbaş, şarkıların  daha kalıcı olduğu gerçeğinden hareket ederek oyunlarında adeta bellek tazeliyor.

bir şehrin ritmi zonguldak zonguldak haberleri