Bayramlık ayakkabı tarih... Yeni ayakkabı lüks oldu!

Kurban Bayramına sayılı günler kala ayakkabı tamirine rağbetin arttığını ifade eden ayakkabı tamircisi Muammer Altmışdörtoğlu, 'Artık herkes elindeki ayakkabıyı kullanılamaz hale gelene kadar değerlendiriyor. Sıfır almak lüks oldu' dedi.

Türk Lirasının döviz kuru karşısında her geçen gün değer kaybettiği Türkiye'de, birçok sektör artan maliyetlerden etkilenirken, giyim ve ayakkabı gibi temel ihtiyaçları satın almak zorlaştı. 

Zonguldak'ta ayakkabı tamirciliği yapan ve "Ayakkabı boyacısı toroman" olarak bilinen Muammer Altmışdörtoğlu, her türlü ayakkabıyı tamir edebilmesinin yanı sıra 2'nci el ayakkabı ve giysi satışı da yapıyor. 
 
Özellikle Kurban Bayramı öncesi ayakkabı tamirine talebin arttığını söyleyen Muammer Altmışdörtoğlu, Özgür Halkın Sesi muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
“Vatandaşın alım gücü zayıfladı, paramız değer kaybetti. Adam ayakkabısında yırtık varsa tamir ettiriyor. 150-200 liraya masraftan kurtulmuş oluyor. Aksi halde bugün sıfır iyi bir ayakkabı almaya kalksa 2 bin ila 4 bin lira arası değişiyor ayakkabı fiyatları. Artık herkes elindeki ayakkabıyı kullanılamaz hale gelene kadar değerlendiriyor. Kurban Bayramı da yaklaşıyor. Herkesin çoluğu çocuğu var, geçindirmesi gereken bir evi var sonuçta. Sıfır almak lüks oldu, bu da tabi bize gelen tamir ve boyama talebinin artmasına neden oldu diyebilirim."

Özel Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ 

bayramlık ayakkabı yeni ayakkabı lüks oldu Muammer Altmışdörtoğlu ayakkabı tamircisi Zonguldak Zonguldak haberleri