"BAKIRKÖY'E GİTMEK İSTEMİYOR"

Adli Tıp kararıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Adli Psikiyatri servisine yatırılması sonrası Devrek'te annesini 116 parçaya, anneannesini ise 6 parçaya ayıran Rabia Çataklı ile aynı koğuşta kalan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın geçtiğimiz günlerde bu durumdan rahatsız olduğu iddiaları basına yansımıştı.

Videolu açıklama yaparak, Dilan Polat’ın korkudan Rabia Çataklı’ya kendisiyle özdeşleşen kalpli pijamasını hediye ettiğini belirten YouTuber Emrullah Erdinç,  “Polat, Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gitmemek için cezaevi yönetimine dilekçe verdi” demişti. 

Erdinç'in açıklamaları kısa zamanda sosyal medyada yankı bulurken, Dilan Polat’ın bir süre önce yeniden döndüğü cezaevinden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilmek istemediği, bunun nedeninin ise Zonguldaklı katil zanlısı Rabia Çataklı olduğu bilgisi paylaşılmıştı. 

CEZAEVİNDE KALMAK İSTİYOR

Oda TV'den Arda Ormancı'nın haberine göre; söz konusu iddialara ilişkin müvekkili Dilan Polat'ın hastanede kalmak istemediğini ve oradaki hastalardan çekindiğini ifade eden Avukat Hüseyin Kaya, şunları söyledi: 

“Müvekkilin sağlık sorunları nedeniyle heyete ve Adlı Tıp değerlendirilmesi neticesinde verilen hastane tedavisine gerek olmadığı kendisini iyi hissettiği ve tutukluluğun cezaevi koşullarında sürdürülmesini talep ettiği istediğini belirtmek isteriz.
Duygusal psikolojik kriz sonrasında kendisine zarar vermiştir. Geçen sürede konunun hukuken kendisine anlatılması kendisinin meseleyi idrak edip tefekkür etmesi neticesinde bir sorunu olmadığını cezaevi koşullarında yedi aydır yaşadığı gibi bundan sonra da yaşayabilme halini mevcut olduğunu söylemektedir.

Tedavi edilip edilmeme hakkı anayasa gereği kişiye tanınmış seçimlik serbest bir haktır. Hayati tehlike olmadığı zaten tespit edilmiştir bunun dışında bireyin iradesi önemlidir.

Yukarıdaki nedenler uyarınca müvekkilin herhangi bir hastaneye yatırılmaması kendi özgür iradesiyle cezaevi koşullarında tutukluluğun sürdürülmesi talebinin kabul edilmesi noktasında gereğini saygılarımla müvekkil adına talep ederim.”

Öte yandan Dilan Polat'ın daha önce Bakırköy'de kaldığı dönemde geçen sene annesini 116 parçaya ayırıp kendi serçe parmağını koparıp yiyen Rabia Çataklı ile aynı koğuşta kaldığı öne sürülmüştü. Polat'ın geçtiğimiz sefer de bu sebeple Bakırköy'den dilekçe vererek erken ayrıldığı ve bu kez sevkinin gerçekleşmesi durumunda Çataklı ile kalacağı iddialarına ilişkin ise Polat'ın Avukatı Hüseyin Kaya, müvekkilinin henüz hâlen cezaevinde olduğunu ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. 

RABİA ÇATAKLI OLAYI NEDİR

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Zonguldak'ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesindeki evde meydana gelmişti. Rabia Çataklı, uyudukları sırada annesi Şeyda Çataklı ve anneannesi Medine Küçükkaya’ya bıçakla saldırmış annesini ve anneannesini bıçakla öldürdükten sonra cesetleri parçalamaya başlamıştı. Kestiği parçalardan bazılarını camdan dışarı atan Çataklı, bu esnada bağırarak ezan okuduğu ve tekbir getirdiği öğrenilmişti. Sesleri duyarak tedirgin olan komşular durumu jandarmaya bildirmiş, eve gelen ekipler ancak kapıyı kırarak içeri girebilmişti. Ekipler kan gölüne dönen evin içinde Rabia Çataklı’yı çıplak vaziyette elinde bıçakla yakalamıştı. Polisler evin camının kırık olduğunu, ceset parçalarının yanı sıra mutfak malzemelerinin de dışarı atıldığını tespit etmişti.

Dilan Polat Rabia Çataklı Avukatında açıklama Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tedaviyi reddetti