Bakan Yerlikaya acı bilançoyu açıkladı

Kurban Bayramı tatilinin ilk dört gününde yaşanan trafik kazaları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarıyla dikkat çekti. Tatilin ilk dört gününde meydana gelen kazalar, 26 kişinin hayatını kaybetmesine ve 5345 kişinin yaralanmasına neden oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin dördüncü gününde yaşanan trafik kazaları hakkında yaptığı açıklamada, tatilin ilk dört gününde toplam 693 trafik kazası meydana geldiğini belirtti. Bu kazalarda dört kişi hayatını kaybetti, 1302 kişi ise yaralandı. Yerlikaya, sürücülere ve yolculara hız yapmamaları ve emniyet kemeri takmaları yönünde uyarılarda bulundu.

 

Bayram Tatilinde Trafik Denetimleri Artırıldı

 

Bakan Yerlikaya, tatil süresince yapılan trafik denetimlerinin yoğunlaştırıldığını ve 343095 aracın denetlendiğini belirtti. Yapılan denetimlerde, 25518 araca hız ve radar cezası kesilirken, 30390 araca ise diğer trafik ihlalleri nedeniyle cezai işlem uygulandı.

 

Hayatını Kaybedenler İçin Başsağlığı Mesajı

 

Yerlikaya, bayram tatilinde yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, yaralılar için acil şifalar diledi. Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı duyuruda, vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu.

 

"Yolculuklar Sevdiklerinize Kavuşmak İçindir"

 

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım" dedi. Bu uyarılarıyla trafik güvenliğine dikkat çeken Yerlikaya, sürücülerin ve yolcuların daha dikkatli olmalarını istedi.

 

 

Bayram Tatilinde Trafik Kazalarının Önlenmesi İçin Alınacak Tedbirler

 

İçişleri Bakanlığı, bayram tatili süresince trafik kazalarının önlenmesi için çeşitli tedbirler almaya devam ediyor. Denetimlerin artırılması, sürücülere ve yolculara yönelik bilgilendirme kampanyaları ve trafik kurallarına uyulması yönündeki uyarılar, trafik güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynuyor. Bayram tatilinde güvenli ve huzurlu bir yolculuk için vatandaşların bu tedbirlere uyması büyük önem taşıyor.

Ali Yerlikaya acı bilanço trafik kazası bilanço açıkladı