"ANLADIN SEN ONU"

MHP İl Başkanı Öztürk, paylaşım yaptı… Selim Alan görüşmeye çağırdı

AKP ile MHP Zonguldak teşkilatlarındaki kriz pik yaptı. Cumhur ittifakının paydaşları AKP ve MHP arasındaki belediye başkanlıkları krizi Zonguldak Belediye Meclis üyelikleri dağılımına da yansıdı.

25 belediyede tek bir belde başkanlığını dahi alamayan MHP, Zonguldak Belediye Başkanlığı Meclis üyeliğinde de istediğini bulamadı.

İttifak görüşmelerinin başında adı Zonguldak Belediye Başkan Yardımcılığı için geçen Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Karali’nin adı son anda çizildi.

Aslında kriz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak mitinginde başladı.

MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk’ü kürsüye almayan AKP, Selim Alan’ı Cumhur İttifakının Adayı olarak değil ‘AKP Adayı Selim Alan’ olarak anons ettirince ülkücüler arasında kızılca kıyamet koptu.

Belediye meclis listesinde de “üvey evlat” muamelesi gören MHP’ye seçilmesi muhtemel yere de 2 kişi verildi.

AKP listelerinden dördüncü sırada Okan Doğramacı ve 8’inci sırada Gökhan Genç’i gösteren Selim Alan, MHP İl ve Merkez İlçe Başkanlarının taleplerini geri çevirdi.

Yaşanan krizin ardından sessizliğini koruyan MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AKP’ye şu sözlerle gönderme yaptı:

“Paramız yok ama… Dualı davamız, liderimiz, Allah’ımız,

Duruşumuz ve en önemlisi samimi gardaşlarımız var. Var olsun Ülkücü Hareket… Anladın sen onu :)”

Son zamanlardaki isimsiz göndermeleriyle dikkatleri üzerine çeken MHP İl Başkanı Öztürk, kayıtsız şartsız AKP’ye destek veren MHP Genel Merkezi ile Zonguldak’taki öfkeli ülkücü taban arasında kaldı.

Bu paylaşımın ardından yerel medyada çıkan “Cumhur ittifakında çatlak” haberlerinin önünü kesmek isteyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk’ü bugün makamına çağırdı. Alan, görüşme esnasında çekilen fotoğrafı sosyal medyasında paylaşarak kamuoyuna ‘her şey yolunda’ mesajı vermek istese de, MHP’liler bu varyeteyi yemedi.

MHP’de meydana gelen derin çatlağın sandığa nasıl yansıyacağı merak edilirken, MHP İl ve ilçe yönetiminin ülkücüleri pasivize eden süreçte bundan sonra nasıl bir pozisyon alacağı merakla bekleniyor.

MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk Selim Alan video paylaşım görüşmeye çağırdı Anladın sen onu AKP MHP kriz Cumhur ittifakı Cumhur ittifakında çatlak Zonguldak