ANKARA KÖPRÜSÜ 5 YIL SONRA TEKRAR ÇATLADI

Köprü 01 Ağustos 1928 tarihinde ihale edilmiş ve 19 Mart 1929 tarihinde açılmıştır. Yapım 8 ay sürmüştür. Köprü toplamda 39,892 liraya mal olmuştur.
Ankara Köprüsü, Zonguldak Devrek yolunun başlangıcındadır. Hem bu yol üzerindeki ulaşımı sağlayan hem de Zonguldak girişini süsleyen bir eserdir. Köprü kuşak kemer tipindedir.
Köprü açıklığı 26 metredir. Köprü genişliği korkuluklar arasında 8.3 metredir. Bu genişlik 4.80 m temiz genişlik, sonrasında 0.20 metre bordur kenarı ile kemer kenarı arasında ve 1.05 metre (kemerler haricinde); yaya kaldırımları düzenlenmiştir.
Ankara Köprüsü, çökme tehlikesi nedeniyle onarıma alınmıştır. Bu onarımda, bakımsızlıktan dökülmeye başlayan köprüdeki kırılan üst kolon onarılmıştır. Ancak; Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu onarımın aslına uygun yapılmadığını belirtilmiştir.
Köprü Onarımı Sırasında "Eski hali ile kolonun oval olması gerekirken, restorasyon sırasında düz kolon yapılması nedeniyle eleştirilmiş ve tepki gösterilmiştir."
2014 Haziran ayında bölgede sel meydana geliyor ve onarım altındaki köprünün inşaatında kullanılan metal aksam sel sularına kapılıyor. Köprünün yakınındaki yaya köprüsü çöküyor ancak Ankara köprüsü o haliyle seli atlatmıştır.
Köprü onarımı tamamlanmış olmasına rağmen yine üst kolonda çatlaklar oluşmaya başlanmıştır...

Zonguldak Nostalji-2021

Ankara Köprüsü çatladı Zonguldak nostalji