AKP'Yİ ERDOĞAN'IN SÖZLERİYLE VURDU

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, AKP'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Aldığınız asgari ücretle bugün daha az yumurta evine alabiliyorsan, peynir, zeytin, vesaire alabiliyorsan bize oy vermeyin” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan Zaimoğlu, "Evet biz de o sözü yerine getireceğiz" dedi.

 

CHP Merkez ilçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında vatandaşların yaşadığı hayat pahalılığına dikkat çeken Osman Zaimoğlu, şöyle konuştu:

 

“Bugün markette; Kaşar peynir 220 TL, yoğurt 85 TL, 2 kg sıvı zeytinyağı 130 TL, beyaz peynir 300 TL, zeytin 250 TL,  domates 75 TL'den satılıyor. Şimdi önümüzde yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri var. CHP olarak umut ediyor ve inanıyorum ki seçimin sonucunda biz galip geleceğiz. Seçim mi geçim mi noktasında insanlar. Seçimde bir geçimli insanlarımız açlığa mahkum edilmiş, insanlarımızla emeklilerimizle alay edilmiş, bitirilmiş vaziyette. Asgari ücret noktasında birçok insanın sıkıntısı var. İşsizler hakeza öyle. Bakın şu anda biz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz ve Zonguldak vilayetindeyiz. 1 kilo domates 75 lira olmuş. Bir kilo domates. Salatası, biberi, patlıcanın böyle uzak 75 lira. 1 kilo domates. Bir kilo kaşar peyniri. 220. 230 ve 300 olanı var da. Biz ekonomik anlatıyoruz. 2 kilo yoğurt 85 lira. 2 kilo ayçiçek yağı, 130 lira. Bunlar hep ekonomik fiyattır. Zeytinyağı değil bu ayçiçeği yağı. 1 kilo Zeytin. 250 lira değerli arkadaşlar. 1 kilo siyah zeytin 250 lira. 1 kilo beyaz peynir 300 lira.

 

Değerli AKP yöneticileri. Değerli arkadaşlarım. Siz Bu vatandaştan ne oy istiyorsunuz? Ne istiyorsunuz? Nasıl istiyorsunuz? Hayretle izliyoruz. Zonguldak'ı TTK'ya işçi almamışsınız, batırmışsınız, Zonguldak'a yatırım getirmemişsiniz, ülkeyi batırmışsınız, ekonomiyi batırmışsınız, insanları aç hale getirmişsiniz, insanları yardıma muhtaç hal Getirmişsiniz.  Getirmişsiniz de. Nasıl çıkıp da bu vatandaştan oy isteyebiliyorsunuz? İnanın anlamış değilim”

Osman Zaimoğlu AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleriyle vurdu bana oy vermeyin CHP Zonguldak