AKP ve MHP'ye yasak yok mu?

31 Mart seçimleri yaklaşırken partilerin kampanyaları da hızlanıyor. Ancak propaganda faaliyetleri son derece eşitsiz şekilde yürüyor. İktidar partileri her türlü devlet imkânını hiç çekinmeden kullanırken yasak da dinlemiyor. 

YALNIZCA MİTİNG GÜNÜ ASILMASI GEREKEN AKP BAYRAKLARI GÜNLERCE DİREKLERDE KALDI
Yüksek Seçim Kurulunun yalnızca miting günü, miting alanı çevresindeki güzergâhlarda, toplantı süresinin bitimine kadar asılmasına müsaade ettiği propaganda malzemesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingi sonrası günlerce direklerde tutan AKP ve MHP, şimdi de karayolu kenarlarına fütursuzca afiş asıyor.

ELVANPAZARCIK’TA KARAYOLU KENARINA AKP VE MHP BAYRAKLARI ASILDI
Propaganda döneminde, tanıtım içerikli malzemenin nerelere asılacağı İlçe Seçim Kurullarınca ilan edilmiş, bu yerlerin tek tek belirlenmiş olmasına karşın, AKP ve MHP’nin Elvanpazarcık’ta karayolu kenarlarına bayrak ve poster asması tepkilere neden oluyor.

KAMUNUN TÜM BİRİMLERİ YALNIZCA SEYREDİYOR
Zonguldak - Ankara karayolu üzerine asılan malzemenin, günlerdir orada sergilendiği, polisinden jandarmasına, savcısından hakimine tüm kamu görevlilerince görüldüğü halde neden toplatılmadığı, seçim güvenliği açısından da soru işaretleri doğuruyor. 

ANCAK REKLAM PANOLARINA ASILABİLİR
YSK kararına göre, propaganda ilân ve reklam malzemeleri, seçim ofisleri, parti binaları, rıza gösteren vatandaşların evleri dışında, ancak, ilçe seçim kurullarınca gösterilen ve usulüne göre kiralanmış ilan - reklam yerlerine, kanun ve YSK kararlarında belirtilen usul ve esaslara göre asılabiliyor.

AKP MHP yasak yok mu propaganda parti kampanyaları bayrak zonguldak Elvanpazarcık zonguldak haberleri