"AK PARTİLİ ÜYELER LÜTFEDİP GELSELERDİ..."

Elvanpazarcık'ta 'MHP-CHP İttifak kurdu' iddialarına MHP'li Öztürk açıklık getirdi

Elvanpazarcık Belediyesi'nde 'MHP-CHP ittifak yaptı' iddiası Zonguldak kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

İddialara ilişkin Özgür Halkın Sesi'ne konuşan MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, “AK Parti'nin belediye meclis üyeleri toplantıya lütfedip de gelmedi. Orada görev dağılımı yapıldı. CHP'ye herhangi bir belediye başkan yardımcılığı görevi verilmedi. Kaldı ki beldelerde belediye başkan yardımcılığı yok zaten. Sene de bir defalığına yapılacak başkan vekilliği verildi. O da zaten oturum yönetiminde 'Kabul edenler, etmeyenler' diye sormak için başka bir işlevi yok” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan ilk meclis toplantısında 2 AK Partili Meclis Üyesi meclis oturumuna katılmayınca Belediye Meclisi komisyon üyeleri CHP ve MHP'li üyeler arasından belirlendi.

Dün MHP'li Elvanpazarcık Belediye Başkanı Ümit Uzun'un CHP'li Belediye Meclis Üyesine başkan yardımcılığı görevini verdiği ve belediyede ittifak kurduğu iddiaları Zonguldak basınına yansımış ve kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

"Milleti dolduruşa getiriyorlar"

MHP'li Elvanpazarcık Belediye Başkanı Ümit Uzun'un göreve gelir gelmez makamından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın portresini indirmesi ile konuyu bağdaştıranların eleştirilerine de yanıt veren MHP İl Başkanı Öztürk, “Biz bu belediyeyi AK Parti'den aldık. Böyle yalan yanlış şeylerle milleti dolduruşa getiriyorlar. Portreyi indirmedik. Cumhurbaşkanımız, söz konusu portreye 'Hüseyin Uzun'a sevgilerimle' diye imza atmış. Hüseyin Uzun'un kişisel eşyası olduğu için sahibine verdik. Zaten herhangi bir şekilde onu oradan indirmemiz söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Haber: Cevat Baran Çaydaş

 

Elvanpazarcık MHP Ak Parti CHP Mustafa Öztürk Ümit Uzun MHP-CHP ittifak Zonguldak