"AĞDACI BAŞLARI SİYASİ AĞDA YAPMAYA BAŞLADILAR"

CHP'li Zaimoğlu, Zonguldak Belediyesi'ne yönelik zam eleştirilerine yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, bugün partisinin Merkez İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Zonguldak Belediye Meclisi tarafından yürürlüğe giren zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.


Basın mensupları ile bir araya gelen CHP Merkez İlçe Başkanı Zaimoğlu, son günlerde Zonguldak Belediyesi'nin özel halk otobüsü ve dolmuşlara zam yaptığına ilişkin eleştirilere “Dolmuş zamlarını Zonguldak Belediyesi yapmadı.” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Zaimoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ağdıcı başları son günlerde siyasi ağda yapmaya başladılar, Zonguldak Belediyesi'ne atıfta bulunarak. Özellikle dolmuş zamları ile alâkalı yanlışları hatalara açıklık getirmek için açıklamak yapmak istiyorum. Dolmuş zamlarını Zonguldak Belediyesi yapmadı. Mevzuat gereği Şoförler Odası zaman talebinde bulunur, Esnaf Odası bir komisyon  kurar onaylar veya reddeder. Daha sonra valiliğin onayına sunulur. Zonguldak Belediyesi dolmuş zamlarından sonra oluşan özel halk otobüsüne zam talebini karara bağlamıştır. Eğer bir kentte dolmuş fiyatları 20 lira olduysa özel halk otobüsü de 15-17 lira arası gibi bir zam talep eder. Tabi özel halk otobüsleri dolmuş fiyatlarından yerine göre 2-3 lira arası bir düşüklük gösterir.

Bu algıyı yapan değerli arkadaşlar sizin özrünüz kabahatinizden büyük. Neden dolmuşların bu fiyata, bu zamlara gelmesinden CHP mi sorumlu? Yani mazotu 40 liradan  bir hafta içerisinde 46 liraya çıkartan, bir araç muayenesine 2023'te 600 liradan bin 820 liraya çıkartan CHP mi? Bu ülkeyi bitirmişsiniz, bu ülkenin her yerini ekonomik anlamda tarumar etmişsiniz. Çıkmışsınız pişkin pişkin 'Zonguldak Belediyesi zam yaptı' diyerek algı yapıyorsunuz.”

Osman Zaimoğlu ağdacı başları siyasi ağda zam halk otobüsü dolmuş zam eleştirileri Zonguldak Zonguldak haberleri