ADEM'li KADINLAR KERMES DÜZENLEDİ

Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyeri kadınlar, Çevre Haftasında atık kumaş ve iplerden ürettikleri ürünler için kermes düzenledi. 

Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde açılan Aile Destek Merkezi (ADEM) El Sanatları kursiyeri kadınlar, Çevre Haftası nedeniyle atık kumaş ve iplerden ürettikleri ürünleri Kordon Boyunda satışa sundu.

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan ADEM El Sanatları Kursu Öğretmeni Nurten Turt, Valilik bünyesindeki kurumların katkılarıyla Çevre Haftasında kermes düzenlendiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Kursiyerlerimiz çevre haftasına özel geri dönüşüm temalı ürünler çıkarttılar. Geri dönüşüm üzerine çalıştık. Aynı zamanda bilinçlendirme için hazırladığımız broşürleri dağıttık. Bunun dışında bir gün boyunca sürecek kermesimizin satışlarından elde edilecek gelir dezavantajlı, ihtiyaç sahibi kursiyerlerimize nakit olarak ödenmektedir. Burada el emeği üretilen ürünlerimizin hepsinin satışı ile ilgili gerekli tutanak tutuluyor. Kısacası buradaki atık kumaş, elyaf ve yün ip gibi malzemeleri devletimizin bize temin ediyor, biz de bunları değerlendirerek satışa sunuyoruz.”

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ

ADEM ADEMli Kadınlar Aile Destek Merkezi Çevre Haftası etkinlik kursiyer kermes Zonguldak Zonguldak haberleri